17 de novembre del 2013

1984 I: Presentació i material de suport

Una bomba voladora, un míssil alemany V-1, impactà just a la vora de la casa de George Orwell, ubicada a la zona de Mortimer Crescent al districte londinenc de Candem, on l'escriptor, quinze dies abans, el 18 de maig de 1944, estava escrivint una carta a Noel Willmett argüint la seva tesi sobre l'increment dels totalitarismes. Aquesta tesi acabaria esdevenint la base principal de la seva aclamada novel·la, 1984.
“Però si té lloc el tipus de món que tinc por que arribi, un món de dos o tres superestats que són incapaços de conquerir-se l'un a l'altre, dos i dos podria ésser cinc si el fuhrer de torn així ho volgués."
Fragment extret de la carta de George Orwell a Noel Willmett. George Orwell: A Life in Letters ['George Orwell: Una vida en cartes'] .

Continuem el club de lectura Clàssics Moderns amb 1984 (Mil nou-cents vuitanta-quatre), un clàssic indispensable, terriblement esfereïdor, que ha transcendit l'àmbit purament literari per esmunyir-se al dia a dia de la nostra vida quotidiana. Com amb encert comença un pròleg d'una de les seves innombrables edicions, es tracta d'una novel·la memorable o, el que no és exactament el mateix, difícil d'oblidar.



1984 (Mil nou-cents vuitanta-quatre)
Autor: George Orwell
Idioma original: Anglès
Títol original: Nineteen Eighty-Four
Data de publicació: 8 de juny de 1949





FITXA INFORMATIVA PRÈVIA
FONTS HISTÒRIQUES DELS MOTIUS LITERARIS
MAPAMUNDI

La tertúlia sobre el llibre es portarà a terme el pròxim dimecres 11 de desembre. I mentrestant estigueu a l'aguait:

 EL GRAN GERMÀ ET VIGILA
(imatge extreta del pòster d'una versió còmic en xarxa de 1984)