8 d’octubre del 2013

CIEN AÑOS DE SOLEDAD I: Presentació i material de suport

A mis 38 años y ya con cuatro libros publicados desde mis 20 años, me senté en mi máquina de escribir y empecé:
"Muchos años después, frente al pelotón de fusilamiento, el coronel Aureliano Buendía había de recordar aquella tarde remota en que su padre lo llevó a conocer el hielo."
No tenía la menor idea del significado ni del origen de esa frase ni hacia dónde debía conducirme. Lo que hoy sé es que no dejé de escribir durante 18 meses hasta que terminé el libro.
Ni en el más delirante de mis sueños en los días en que escribía Cien años de soledad llegué a imaginar en asistir a este acto para sustentar la edición de un millón de ejemplares. 
Extret del discurs de García Márquez al IV Congreso Internacional de la Lengua Española (Cartagena de Indias,  26 de març de 2007).

Encetem el club de lectura Clàssics Moderns amb un monstre de la literatura llatinoamericana i universal. Un d’aquells clàssics que, com bé indica Italo Calvino en una de les seves raons de per què llegir clàssics, es configuren com a equivalent de l’univers, apropant-se a la idea de llibre total. Benvinguts a l’univers màgic sense fi d’en Gabo, benvinguts a Macondo.


Cien años de soledad
Autor: Gabriel García Márquez
Editorial: Mondadori
Col·lecció: Biblioteca García Márquez (Literatura Mondadori, 35)
Edició: 05/2008 (5a.)
Idioma: Castellà
Pàgines: 512
Enquadernació: Tapa tova (rústica) amb solapes
ISBN: 978-84-397-0387-7


FITXA INFORMATIVA PRÈVIA
ARBRE GENEALÒGIC DE LA FAMÍLIA BUENDÍA
VOCABULARI


La tertúlia sobre el llibre es portarà a terme el pròxim dimecres 13 de novembre.